FINLAND 2006
Bob en Will
naar de Noordkaap

Bob en Will

 
 
Wat ging er vooraf?
 
23 juni 2006

Maandag (19 juni)

We zijn vertrokken richting Dombas. We bezoeken een klein musseum Dovre Hall. Maar het was erg leuk en ze hadden er mooie wandtapijten. In Dovre hebben we de kerk bekeken. Deze is wel gewoon van hout, maar bedekt met grote platen leisteen.
We overnachten op een camping in Vaga.

 
kaart13
overview3
bron: Google Earth
 

Dinsdag (20 juni)

Nu gaan we richting Westkaap. De weg naar Stryn is adembenemend mooi. We stoppen in Lom om de kerk te bekijken. Zo'n mooi oud stavkerkje. Bij een oude watermolen gebruiken we de lunch. In Stryn halen we patat. Langs weg 15 vinden we een camping met mooi uitzicht over het water. 's Nachts regent het veel.

 
kerk patat mooi
 

Woensdag (21 juni)

Nu echt naar de Westkaap. Weg 61 is erg bochtig. We gaan eerst naar Selje, daar is een antiekzaak. Tot onze verbazing een Belg met antiek uit Belgie en Nederland. Verder naar de Westkaap. Een smal pad er naar toe. Het uitzicht is zo overweldigend!!!
Een mooi rit terug en met de pont naar Isane. Een prachtige tocht door de bergen naar Eikefjord. Daar een camping met een prachtig plekje aan de rivier. We waren de enigste gasten.

 
uitzicht

Klik hier voor de foto's van 17-21 juni


26 juni 2006

Donderdag (22 juni)

We vertrekken met zon van de mooie camping in Eikefjord. We stonden daar helemaal alleen aan een prachtige rivier. Het was daar heerlijk stil. We gaan richting Laerdal en zien wel hoe ver we komen. We hebben twee keer een toltunnel. In Sogndal versturen we onze emails en foto's Helaas is de zon verdwenen. We gaan op de camping in Sognedal staan. Een leuke terrassen-camping met mooi uitzicht.


uitzicht     camping
 

Vrijdag (23 juni)

Er is 's nachts veel regen gevallen, maar als we vertrekken is het droog. We gaan naar het openluchtmuseum "De Heibergske Samlinger". We hebben er erg genoten. Het was heel mooi.
We zijn er de hele morgen gebleven, zo veel was er te zien.
In Kaupanger hebben we de stavkirke bezocht. Helaas mag je in die kerken nooit foto's maken. Met de pont naar Laerdal, die lag al klaar. Ditmaal hoefden we niet te wachten. We hebben het oude Laerdalsovri bekeken, een prachtig oud haventje en veel houten huizen. En op straat zomaar prachtige bloemstukken.
Via de "sneeuwweg" zijn we naar Auerland gegaan. De weg was erg smal en heel erg steil. We gingen in z'n twee naar boven en dat stinkt! Zo nu en dan maar stoppen, kan de motor even afkoelen en wij genieten van de mooie omgeving. Het was boven ijzig koud en nat, want we zaten in de wolken. Maar het was geweldig, alhoewel de sneeuw al niet meer zo hoog lag dan we hadden gehoopt.
In Auerland hebben we op de camping gestaan en alweer op een mooi plekje aan de rivier.


bob     bloemen     bob-uitzicht     sneeuw
 

Zaterdag (24 juni)

We doen in Auerland boodschappen en doen de tank vol. En tot mijn grote schrik deed de videocamera het niet meer. En dat terwijl er nog zulke mooie wegen komen. Dus maar prutsen, aan en uit, batterij er af en er aan. En ineens, hoera! Hij doet het weer.
De route was schitterend. Eerst richting Hol en daarna via Geilo richting Odda. Onderweg hebben we nog een enorme waterval gezien. Die was al van verre te zien omdat we wolken zagen opstijgen. De Varingfossen. We hebben leuk gestaan op een camping aan het fjord.

 
kaart14
bron: Google Earth
 

Zondag (25 juni)

Het heeft de hele nacht erg geregend. En als we vertrekken regent het nog steeds. Ons reisdoel is voor vandaag is Evje. Dat worden dus veel kilometers voor vandaag. Eerst door een prachtig dal langs een grote waterval. En verder door het mooie Setedal. En nu zijn we op een camping in Evje. We staan dit keer in een bos, het is er heerlijk. We hebben geboekt voor dinsdag op de boot. We gaan morgen naar Kristiansand, dat is ongeveer 50 km.
Dit worden de laatste dagen van deze geweldige tijd in Noorwegen. We hebben veel gezien en heel erg genoten.
We moeten donderdag weer thuis zijn, omdat de bus vrijdag weer moet worden ingeleverd.


bob     will
 
weg
foto's
 
Lees verder: 26 t/m 30 juni

Terug naar het overzicht